Kundvagn
Inga produkter ligger i kundvagnen.
Pris: 0kr
Innehåll
Din kundvagn är tom!
Sortiment
Valuta / Språk
Swedish  English 
Priser visas Inkl. moms
Nyhetsbrev
Erbjudanden
Populärt / Nytt
Reklam

Infekterat beteende

Infekterat beteende: Hur hjärna och immunsystem kommunicerar vid autism, schizofreni och depression Neurobiologen Paul Patterson undersöker i denna bok immunsystemets inblandning vid autism, schizofreni och depression. Kan den neuro­immuna kopplingen hjälpa oss att förstå dessa tillstånd som visserligen är vanliga men där vi ännu saknar tillräcklig kunskap kring orsaker och behandling? Den här spännande boken vänder sig såväl till fackfolk som intresserad allmänhet.

Neurobiologen Paul Patterson undersöker i denna bok immunsystemets inblandning vid autism, schizofreni och depression. Kan den neuro­immuna kopplingen hjälpa oss att förstå dessa tillstånd som visserligen är vanliga men där vi ännu saknar tillräcklig kunskap kring orsaker och behandling? Den här spännande boken vänder sig såväl till fackfolk som intresserad allmänhet.

Kan psykisk sjukdom och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar ha samband med infektioner? Kan autoimmuna reaktioner ligga bakom tvångssyndrom och ADHD, sängvätning och separationsångest, ja, till och med psykos och autism? Thomas Sydenham beskrev redan på 1660-talet danssjuka (med neurologiska och psykiatriska symptom), men det dröjde nästan 200 år innan man förstod att sjukdomen hade samband med reumatisk feber och ytterligare lång tid innan det blev klart att tillståndet kunde behandlas med penicillin. Skall det ta lika lång tid innan vi inser att vissa akut debuterande neuropsykiatriska symtom också borde behandlas med antibiotika och annan immunmodulerande terapi?
Paul H Patterson har skrivit en fascinerande, lärd och ändå lättläst bok om detta. Infekterat beteende är en bok som borde läsas av alla som sysslar med psykiatri och pediatrik, och då tänker jag både på dem som är satta att utreda och behandla och dem som själva är drabbade eller har nära anhöriga som drabbats av svårförståeliga snabbt insättande, ofta mycket funktions­nedsättande, förändringar i beteendet och det emotionella välmåendet.
Christopher Gillberg
Professor/universitetssjukhusöverläkare
Sahlgrenska universitetssjukhuset, Göteborg , Institute of Child Health, London

Neurovetenskap är för närvarande ett av de mest spännande vetenskapliga fälten. Inom neurovetenskapen är ett av de hetaste forskningsområdena kopplingen mellan immunsystemet och hjärnan. Paul Patterson presenterar en klarsynt och uppdaterad genomgång av området. Denna forskning har djupgående konsekvenser för vår förståelse av sjukdomar som schizofreni och autism.
John McGrath
Queensland Brain Institute, University of Queensland

Pattersons bok är så tydlig och övertygande att den kommer att tilltala både kliniskt verksamma läkare, familjemedlemmar som försöker förstå en anhörigs sjukdom och alla läsare som gillar medicinska deckare. En klarsynt sammanfattning av historik och nuvarande kunskapsläge gällande smittsamma vägar till psykisk sjukdom.
American Journal of Psychiatry

Lager:
Art.nr: 15
Vikt: 479 gram

Kunder som köpte denna produkt köpte även:

Hjälpmedelsboken - Ps... En ny bok om hjälpmedel för ungdomar och vuxna med ...
170kr
Arbeta med autismspek... Denna andra upplaga, som utkom i augusti 2014, inne...
379kr
Autism, relationer oc... Boken bygger på intervjuer med föräldrar, personal ...
210kr

Hjälpmedelsboken Grun... "Hjälpmedelsboken från grundskolan till gymnasiet:...
250kr
Utsatta föräldrar Boken "Utsatta föräldrar" av psykologen Lennart Lin...
225kr
Copyright © Pavus Utbildning