Kundvagn
Inga produkter ligger i kundvagnen.
Pris: 0kr
Innehåll
Din kundvagn är tom!
Sortiment
Valuta / Språk
Swedish  English 
Priser visas Inkl. moms
Nyhetsbrev
Erbjudanden
Populärt / Nytt
Reklam

Arbeta med autismspektrumtillstånd, 2:a upplagan

Denna andra upplaga, som utkom i augusti 2014, innehåller förutom några mindre uppdateringar också två helt nya kapitel och en studiehandledning för personalgrupper.

Arbeta med autismspektrumtillstånd - Hantverket och den professionella rollen, andra upplagan

Bok, 336 sidor

Denna omarbetade andra upplaga innehåller förutom mindre uppdateringar och förändringar två helt nya kapitel och en studiehandledning för personal. 


Läsarröster:

Det här är inte ytterligare en bok om diagnoskriterier eller den senaste metodboken inom området, ingen quick fix. Gunilla Gerland delar med sig av sina egna och andras erfarenheter och ger exempel på praktiska lösningar, men boken är mer än så. Arbeta med Aspergers syndrom bidrar både till ökad medmänsklig förståelse och vägleder läsaren i tydlig riktning mot ett humanistiskt professionellt förhållningssätt. Budskapet är lätt att ta till sig och igen-känningsfaktorn är hög om man har någon som helst erfarenhet av att möta människor med Aspergers syndrom.
Yvonne Lundén, Verksamhetschef, Daglig verksamhet

Arbeta med Aspergers syndrom är en viktig bok som ger mig många konkreta redskap och insikter för att öka min professionalism, både som enskild pedagog och som medlem i ett arbetslag. Boken ger mig kunskap om hur jag som pedagog kan skapa förutsättningar för utveckling och lärande. De många exemplen på anpassningar, hjälpmedel och strategier och de insiktsfulla förklaringarna gör att jag både kan hitta individualiserade strategier och verktyg, och utvärdera dem. Den i boken återkommande diskussionen om professionalism hjälper mig också på ett unikt sätt att utvecklas som pedagog.
    Boken ger både nybörjare och oss som arbetat länge med autism en möjlighet att bli bättre på det som författaren kallar hantverket att förstå, bemöta och att vara till hjälp för människor med Aspergers syndrom. Om den här boken inte bara blir läst, utan också diskuteras och används i skolan, ser jag den som ett redskap för att arbeta mot en mer 
inkluderande skola. Det är en omfångsrik bok, men att läsa boken är som att ha ett engagerat och livligt samtal med en kunnig och ödmjuk kollega. Ett samtal som jag efter avslutad läsning känner att jag kommer att gå tillbaka till.
Marita Falkmer, Specialpedagog och doktorand vid CHILD, Jönköpings Högskola

Gunilla Gerland fångar och förmedlar i den här boken det allra viktigaste vi behöver förstå för att kunna ge stöd och hjälp till personer med Aspergers syndrom eller någon annan form av autism. Det handlar om att översätta teoretisk kunskap till praktisk förståelse. Det vill säga hur vi kan tänka kring, förstå och tolka ett svårförståeligt och ibland också utmanande beteende utifrån en persons grundläggande förutsättningar, och hur vi kan använda verktyg för att hjälpa någon framåt i sin utveckling.
   Jämförelsen med ett traditionellt hantverksyrke är lysande. Det blir så tydligt och självklart att det behövs autismspecifik kunskap och att det inte finns några generella recept som fungerar för alla. Boken genomsyras av en djup respekt för alla människors lika värde och visar hur vår egen grundsyn påverkar möjligheter och livsvillkor för de som på grund av ett funktionshinder behöver vår hjälp. Boken är ett måste för alla som arbetar inom området men kan också med fördel läsas av föräldrar, syskon och andra närstående.
Eva Nordin Olson, ordförande Autism- och Aspergerförbundet

Lager:
Art.nr: 7
Vikt: 764 gram

Kunder som köpte denna produkt köpte även:

Utsatta föräldrar Boken "Utsatta föräldrar" av psykologen Lennart Lin...
225kr
Hjälpmedelsboken - Ps... En ny bok om hjälpmedel för ungdomar och vuxna med ...
170kr
Infekterat beteende Infekterat beteende: Hur hjärna och immunsystem kom...
169kr

Autism, relationer oc... Boken bygger på intervjuer med föräldrar, personal ...
210kr
Copyright © Pavus Utbildning